Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Aquesta proposta ha estat rebutjada perquè:

La proposta NO COMPLEIX amb els criteris bàsics de les propostes establerts en les Bases reguladores dels Pressupostos Participatius de Tona 2024-2025: No és viable tècnicament.

El sistema de recollida porta a porta fa més de 23 anys que es va implantar al municipi de Tona i d’aleshores ençà la freqüència de recollida ha estat la mateixa. No obstant, al llarg dels anys les tendències de consum han anat canviant i també la conscienciació envers el medi ambient i més concretament en la prevenció de residus.

En aquest sentit, actualment les polítiques ambientals estan molt encaminades a la prevenció de la generació de residus, i això vol dir que a l’hora d’anar a comprar es faci una compra responsable mirant d’emportar-nos el mínim d’embalatges a la llar. Aquestes polítiques de prevenció no només van encaminades a nivell dels consumidors finals, sinó també en altres àmbits com la indústria en la que, al llarg dels anys, ha anat desenvolupant i introduint al mercat nous materials més sostenibles, reduint-ne també la quantitat, el volum i el pes dels materials que utilitzen per generar menys embalatge i, per tant, menys residus. Per aquest motiu, no es contempla ampliar la recollida amb el sistema de recollida porta a porta. Cal apel·lar a la coresponsabilitat ciutadana i prevenir a l’hora d’anar a comprar. Una mesura que també ajuda a reduir el volum és la de plegar, en la mesura del possible i del que ens permeti el material.

Per tot l’exposat, i després de tots aquests anys d’experiència acumulada i contrastada, està demostrat que dues recollides setmanals són suficients per a la majoria de la població i, per tant, es preveu mantenir la freqüència de recollida d’aquesta fracció, així com també les polítiques, les accions i els esforços que estan encaminats a la prevenció de residus entre totes les parts implicades.

Recollida escombraries

Avatar: Jordi Jordi Rebutjada

1- Descripció de la proposta

Mes freqüència en la recollida de reciclables.


2- JUSTIFICACIÓ O NECESSITAT QUE VOL RESOLDRE

Les escombraries de reciclables només passen a recollir les 2 cops per setmana i creiem que haurien de ser 3 igual que l,organic.


3- Col.lectiu beneficiari

ciutadania

Comentari

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir